Woninguitbreiding in Altena (Drenthe)

Plaats: Altena
Dienst: ontwerp en bouwkundige uitwerking
Status: bouw gereed oktober 2020

Hun woning aan de Vijverstraat in Altena willen de eigenaren graag vergroten met een woonkeuken en een bijkeuken. De badkamer op de begane grond willen zij ook graag ruimer laten maken.

De uitbreiding komt aan de zijkant (oostkant) en de achterkant. De huidige douche met toilet en halletje worden samengevoegd tot nieuwe badkamer. Achter deze badkamer komt de nieuwe achteringang met bijkeuken. De woning heeft aan de achterkant vrij uitzicht over de landerijen. Aan de achterkant komt daarom een royale schuifpui naar het terras. Omdat dit de zuidzijde is, komt hier een luifel met zonwerende lamellen.

De uitbreiding wordt houtskeletbouw met verticale houten betimmering. De dakrand wordt met zink bekleed evenals de westgevel van de uitbreiding. Bij de noordgevel wordt de dakrand tegen de bestaande woning naar beneden doorgezet.

Voor de aanbouw is geen omgevingsvergunning nodig.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2020 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving