Verduurzamen en vergroten recreatiewoning Norg

Dienst: ontwerp en omgevingsvergunning
Status: omgevingsvergunning juni 2021

De huidige kleine en gedateerde recreatiewoning krijgt een extra verdieping en op de begane grond een grotere woonkamer. Ook wordt de woning volledig geïsoleerd.

Omdat de huidige recreatiewoning tijdens de verbouwing bewoond blijft, wordt er een staalconstructie over de bestaande woning heen geplaatst. Daarna wordt er een mansardekap met gordingen en geïsoleerde dakplaten aangebracht. Aan de voorkant krijgt de kap een overdekt balkon. Op de verdieping komen drie slaapkamers en een badkamer. Het was een hele puzzel om binnen de grenzen van het bestemmingsplan te blijven voor wat betreft m3 inhoud en bebouwd oppervlak. Maar het is toch gelukt.

De kozijnen krijgen een antraciete kleur en het dak krijgt mat zwarte keramische pannen. De gevels worden voorzien van verticale en horizontale houten delen van Siberisch Lariks. De vergrote en gerenoveerde recreatiewoning past door het gebruik van hout en gedekte kleuren helemaal in de omgeving. Na de verbouwing voldoet de woning aan de huidige isolatie-eisen van het Bouwbesluit.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2021 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving