Vergroten en verduurzamen keuterij Orvelte

Plaats: Orvelte
Dienst: ontwerp, bouwtekeningen
Status: bouw gereed februari 2024

De opdrachtgevers hebben een keuterij op een prachtige plek vlak bij Orvelte gekocht. De woning heeft echter weinig uitzicht richting de fraaie omgeving en is ook vrij donker. Dat willen zij graag aanpassen zodat zij volop van de prachtige omgeving kunnen genieten. Ook is het de bedoeling de keuken bij de woonkamer te trekken en een kleine bijkeuken te maken. Zij hebben WHBi gevraagd hiervoor een ontwerp met natuurlijke uitstraling te maken en vervolgens bouwtekeningen voor het opvragen van offertes. In eerste instantie heb ik een paar handschetsen gemaakt waarmee een prijsindicatie bij aannemers is gevraagd. Vervolgens zijn deze schetsen in de computer verder bouwkundig en constructief uitgewerkt.

De achtergevel krijgt een verdiepingshoge uitbouw omkaderd door eiken gebinten. Binnen deze omkadering komen kozijnen of houtskeletbouw met verticale eiken delen. De woonkamer krijgt bij de verbouwing een verdiepingshoge pui met tuindeuren naar het terras. De keuken krijgt ook een groot kozijn die een stukje is opgetild zodat het aanrecht er onder past. Dit kozijn is ook omkaderd door eiken balken. Dit verhoogde kozijn zorgt voor een speels effect.

Omdat de nieuwe bewoners de voordeur niet gaan gebruiken, wordt deze vervangen door een kozijn met daarnaast een goed geïsoleerd dicht deel met Zweedse rabatdelen van eikenhout.

Meer afbeeldingen

© 2024 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving