Verbouwing en vergroting van een woonboerderij in Nietap

Plaats: Nietap
Dienst: ontwerp, vergunning en bouwbegeleiding
Status: opgeleverd december 2014

De hoogte boven de trap naar de verdieping is dusdanig dat je het gevoel hebt je hoofd te zullen stoten. Verder is de stahoogte in de huidige inpandige schuur bij de zijgevel te laag en willen de eigenaren de verhoudingen van de voorgevel graag verbeteren. Vorenstaande wensen hebben er toe geleid de kap van het voor- en achterhuis te verhogen en de kap van het achterhuis bovendien te verbreden. Hierdoor ontstaat een voorhuis met een hoger achterhuis. Op het achterhuis komt nu rieten dakbedekking waardoor er een traditioneel ogend boerderijtje ontstaat. De hogere voorgevel wordt met eikenhout bekleed. De huidige aangebouwde houtopslag komt nu onder de verbrede kap van het achterhuis en vormt een geheel met de woning.

Door de kapverhoging en verbreding ontstaat onder de kap ruimte voor 2 extra slaapkamers en een bergzolder die met een vaste trap bereikbaar is. De bestaande slaapkamer in het voorhuis wordt een riante badkamer met een sauna. Op het voorhuis en het achterhuis komt een dakkapel.

Meer afbeeldingen

© 2020 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving