Verbouw van bedrijfspand tot schuurwoning in Winsum

Plaats: Winsum
Dienst: ontwerp en omgevingsvergunning
Status: schetsontwerp gereed maart 2016

De voormalige stallingsruimte voor vuilniswagens van de gemeente Winsum wil de huidige eigenaar verbouwen tot een schuurwoning met bedrijfsruimte. De bestaande fundering, betonvloer en buitengevels zullen worden hergebruikt, het zadeldak wordt vernieuwd en verhoogd. Aan de buitenzijde van de gevels komen zwarte potdekseldelen zoals dit in de omgeving bij botenloodsen en dergelijke meer voor komt. De bestaande metselwerk gevels zullen aan de binnenzijde worden na-ge├»soleerd. De constructie waar het nieuwe dak en de nieuwe verdiepingsvloer op komt, wordt van eiken gebinten gemaakt. Het nieuwe dak en de gevels wordt goed ge├»soleerd. Op de bestaande betonvloer komt isolatie met een afwerkvloer voorzien van vloerverwarming.

In de woonkamer komen grote puien voor maximaal uitzicht over het water en voor veel daglicht. Het dak krijgt een fors overstek met op de verdieping een groot balkon. Onder het balkon ontstaat een overdekt terras. Om het grote dakvlak te breken loopt de entree visueel in het dak door hier een daklicht aan te brengen. Hierdoor komt er via de vide boven de trap veel licht in de hal en is de hal mooi ruimtelijk.

In eerste instantie is er een handmatige schets gemaakt. Op basis van deze schets heeft de gemeente inmiddels goedkeuring voor de plannen gegeven.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2020 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving