Verbouw van bedrijfspand aan de Ceintuurbaan Noord in Roden

Plaats: Roden
Dienst: bouwtekeningen, bestek, aanbesteding, bouwbegeleiding
Status: opgeleverd mei 2020

Om te zorgen dat de kledingbank, voedselbank, Roder boekenmarkt en vluchtelingenwerk een goed onderkomen krijgt, huurt de gemeente Noordenveld het bedrijfspand aan de Ceintuurbaan Noord in Roden. Het betreft de voormalige Renaultgarage die voor dit doel intern wordt verbouwd. De gemeente Noordenveld heeft WHBi opdracht gegeven, in overleg met de nieuwe gebruikers, verbouwingstekeningen en bestekstukken te maken en vervolgens aannemers te zoeken en de verbouwing te begeleiden.

Omdat het maken van de plannen tot en met realisatie in slechts zes maanden moest plaats vinden, was dit een hele uitdaging. Enkele gebruikers hadden hun huidige huurcontract al opgezegd en de boekenmarkt moest in december al in dit pand plaats vinden. Met medewerking van enkele Roder installatiebedrijven en een bouwbedrijf gaat dit lukken. Ook de samenwerking met de gemeente verliep erg voorspoedig.

Aan de voorzijde, in de voormalige showroom, komt de voedselbank met een innamepunt, winkel en magazijn. Ook vluchtelingenwerk komt hier en krijgt twee leslokalen, een kantine/wachtruimte, kantoor en spreekkamer. Er komt een nieuw mindervalidentoilet en schoonmaakkast. In het middelste deel komt de Roder boekenmarkt. De kantine en toiletvoorzieningen worden gezamenlijk gebruikt. De verwarming in dit gedeelte wordt vernieuwd en energiezuiniger. Tijdens de twee dagen van de boekenmarkt wordt ook een groot deel van de kledingbank voor dit doel gebruikt. Tussen de boekenmarkt en de kledingbank zijn voor dit doel dubbele deuren aangebracht die dan geopend worden om de stroom bezoekers door te kunnen laten.

De voedselbank komt in het achterste gedeelte van het pand. Hier komen 2 nieuwe toiletten, een nieuwe kantine en verdiepingsvloer voor opslag.

De verlichting in het pand wordt waar nodig aangepast en voorzien van led-verlichting. Er komen ook betere brandveiligheidsvoorzieningen zodat het pand aan de eisen voor het nieuwe gebruik voldoet.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2021 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving