Nieuw dak met dakkapellen op woning in Roden

Plaats: Roden
Dienst: ontwerp-, bouwtekeningen en omgevingsvergunning
Status: omgevingsvergunning oktober 2022

De opdrachtgever wil haar woning graag vergroten door twee grote dakkapellen op de woning te zetten. Ook wil zij dan de verdieping direct goed isoleren. Omdat er door de grote dakkapellen weinig van het bestaande dak over blijft, is besloten het hele dak te vernieuwen.

De dakkapel aan de ene kant is zonder vergunning te bouwen. Voor de andere dakkapel, die deels op de bestaande gevel staat, is wel een vergunning nodig en aangevraagd.

Omdat het een authentieke woning betreft worden de dakkapellen met zink bekleed. Dit zink vormt een mooi contrast met de woning, heeft geen onderhoud nodig en past mooi bij de rode steen van de woning. De nieuwe kozijnen worden antraciet waarmee de zinken dakkapellen een moderne uitstraling krijgen. Omdat de oude dakpannen in slechte staat verkeren worden er nieuwe, zwarte keramische dakpannen op het dak aangebracht. De bestaande dakpannen waren oranje. De zwarte kleur past echter beter bij de nieuwe dakkapellen.

De verdieping heeft een nieuwe indeling gekregen met een grote slaapkamer met kastenwand, een kleinere logeerkamer en een bergruimte.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2024 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving