Verbouw en verduurzamen woonboerderij Tolbert

Plaats: Tolbert
Dienst: ontwerp, omgevingsvergunning
Status: bouw start januari 2023

De nieuwe eigenaren willen de woonboerderij moderniseren, verduurzamen en de tuin meer bij de woning betrekken. De huidige woning is nogal hokkerig. Om dat te verbeteren is een deel van de hal, de keuken en een kast bij de woonkamer getrokken. Hierdoor ontstaat een royale woonkamer met woonkeuken. Het idee is tussen de woonkamer en woonkeuken een kast als roomdivider aan te brengen. In de keuken komt een kastenwand en een ruim keukeneiland. In de zijgevel komen twee grote schuifpuien voor veel licht en uitzicht.

De trap naar de verdieping is nu vrij stijl. Ter verbetering wordt de entree over twee verdiepingen een stukje uitgebouwd en komt er een vide. Op de verdieping komen twee royale slaapkamers en een berging.

De nieuwe entree en schuifpuien krijgen een omkadering en betimmering van verticale houten delen in de kleur antraciet. Deze nieuw toevoegingen zijn daarmee duidelijk herkenbaar.

De woning krijgt een nieuwe geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming en wordt voorzien van nieuwe kozijnen met triple beglazing. Het dak wordt goed geïsoleerd en voorzien van dakplaten en nieuwe keramische dakpannen. Tot slot komt er een warmtepomp met aardwarmte met op het dak pv-panelen.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2023 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving