Uitbreiding woning in Nieuw-Roden

Plaats: Nieuw- Roden
Dienst: ontwerp en omgevingsvergunning
Status: omgevingsvergunning februari 2021

De opdrachtgevers willen de woning graag vergroten zodat er een ruime en lichte tuingerichte woonkamer en woonkeuken met bijkeuken op de begane grond komt. Op de verdieping willen zij een extra slaapkamer met badkamer. Verder willen zij de woning goed isoleren.

De huidige aanbouw aan de achterkant van de woning is dusdanig dat het voordeliger is deze helemaal te slopen en een nieuwe, goed geïsoleerde aanbouw voorzien van royale puien aan te brengen. Om een extra slaapkamer en badkamer op de verdieping te realiseren wordt het achterste deel van de woning van een hoger dak met dakkapellen voorzien. Ook wordt dit deel van de woning een stukje verbreed. Het nieuwe deel inclusief aanbouw en dakkapellen wordt in houtskeletbouw gebouwd en voorzien van antraciete gekleurde houten delen. Hierdoor ontstaat een duidelijk contrast met de bestaande woning. De entree wordt verplaatst naar de zijgevel zodat er een ruimere hal ontstaat met een vide en trap naar de verdieping. Het oude halletje wordt nu een ruim toilet.

In de woonkamer, die in de nieuwe aanbouw komt, blijft de kap in het zicht. Voor extra daglicht komen hier aan de oostkant dakramen. Aan de westkant komen zonnepanelen op de aanbouw.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2021 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving