Uitbreiding woning op bijzondere hoeklocatie in Altena (Drenthe)

Plaats: Altena
Dienst: ontwerp en bouwaanvraag
Status: casco gereed september 2011

Op een bijzondere hoeklocatie in Altena willen de eigenaren een uitbreiding realiseren. De wijk is als tuindorp ruim opgezet, met de bedoeling dat de bewoners zelfvoorzienend zouden zijn. Er was daarom ruimte voor een grote moestuin en het stallen van bijvoorbeeld een koe. De woningen zelf zijn eenvoudig van opzet en uitvoering.

De bewoners willen op de begane grond de woonkamer vergroten en een keuken, bijkeuken, een badkamer en een garage toevoegen. De huidige schuur wordt daartoe gesloopt. Om de structuur van de wijk te behouden en de huidige woning in zijn waarde te laten, is gekozen voor een aanbouw aan de achterzijde, evenwijdig met de erfgrens en daarmee met de buren. Er wordt aan de achterzijde een doosje door de woning geschoven. Om de aanbouw visueel los te houden van de bestaande woning, wordt de zichtzijde in grijze zinken felsdelen uitgevoerd. De rest wordt in gemetseld in baksteen van dezelfde kleur als de bestaande woning.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2020 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving