Uitbreiding en verduurzamen keuterij in Annen

Plaats: Annen
Dienst: ontwerp, omgevingsvergunning
Status: omgevingsvergunning maart 2023

De bewoners van een keuterij in Annen willen hun woning graag verduurzamen en vergroten. De woning is nu erg matig geïsoleerd, is vrij donker en heeft weinig zicht op de tuin. Zij willen dit graag verbeteren en ook een royale woonkeuken en aparte werkkamer en bijkeuken realiseren. Verder is de wens om de kleine slaapkamer te vergroten. De keuterij-uitstraling moet wel in stand blijven.

De kleine slaapkamer aan de voorkant wordt vergroot door de inspringing krimp verder naar de voordeur toe te verplaatsen. De lage gootlijn van het achterhuis wordt dus verder doorgetrokken. Hierdoor wordt de slaapkamer ongeveer 3,5 m2 groter. Aan de achterkant komt er een royale woonkeuken met verdiepingshoge puien en een royale schuifpui gevat in eiken gebinten. Ter plaatse van de huidige tuindeuren komt een terrasoverkapping waar deze eiken constructie wordt doorgezet. Door het platte dak ontstaat er in de huidige woonkamer en doorloop naar de (bij-)keuken ook veel meer ruimte. Voor nog meer daglicht komen er in het platte dak lichtkoepels, in het hellende dak van de woonkamer dakramen en wordt de pui in de westgevel ook nog flink vergroot. Een deel van de huidige keuken wordt bijkeuken en krijgt een nieuwe achterdeur. De werkkamer krijgt een dwarskap met rieten dak.

De woning krijgt een nieuwe geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming en de gevels en het dak worden goed geïsoleerd zodat de woning minimaal aan de nieuwbouweisen voldoet. De cv-ketel wordt vervangen door een bodemwarmtepomp. De bestaande kozijnen worden vernieuwd en voorzien van triple beglazing.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2024 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving