Uitbreiding en verbouw van een recreatiewoning in Norg

Plaats: Norg
Status: aanvraag omgevingsvergunning maart 2020
Dienst: ontwerp en aanvraag omgevingsvergunning

De bewoners van een recreatiewoning in de Oosterduinen in Norg willen hun woning graag vergroten. De bestaande vakantiewoning is erg klein en qua comfort gedateerd en bovendien slecht geïsoleerd. De opdrachtgevers willen de huidige woning daarom ook graag beter isoleren.

Door de uitbreiding is het mogelijk op de verdieping extra slaapkamer en een badkamer te realiseren. Op de begane grond komt in de uitbreiding de woonkamer met zicht op het omringende bos. In de huidige woning komt een woonkeuken met kookeiland en apparatenwand. Ook vanuit deze ruimte komt ruim uitzicht op het bos. De royale puien lopen door tot op de grond om binnen en buiten zoveel mogelijk in elkaar over te laten lopen.

De verdiepingsvloer van de bestaande vakantiewoning zit erg laag waardoor de plafondhoogte op de begane grond ook laag is. Omdat de balkafmeting veel te klein is voor de ze vloer hebben we besloten de vloer te vervangen en 10 cm hoger aan te brengen. Om de bestaande woning te isoleren wordt de woning aan de buitenzijde geïsoleerd en met hout omkleed. Het dak wordt vernieuwd en van geïsoleerde dakplaten voorzien. Omdat de huidige vloer ook niet is geïsoleerd, wordt die ook vervangen door een geïsoleerde vloer met vloerverwarming.

De buitenkant van de recreatiewoning wordt met Waxed Wood Siberisch Lariks bekleed en het dak krijgt een zinklook dakbedekking.

Meer afbeeldingen

© 2020 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving