Uitbreiding en modernisering woning in Spier

Plaats: Spier
Dienst: ontwerp en omgevingsvergunning
Status: omgevingsvergunning verleend januari 2021

De opdrachtgevers willen graag een ruimere woonkeuken en meer licht en uitzicht in hun woonkamer en keuken. Verder willen ze de woning graag een moderner uiterlijk geven en een overdekt terras realiseren.

De bestaande aanbouw aan de woonkamer wordt daarom vergroot en krijgt rondom glas. Dit glas wordt in de topgevels en deels in het hellende dak doorgetrokken. De grotere aanbouw dat de keuken groter wordt en ook hier voor meer licht en uitzicht. De entree wordt verplaatst naar het bestaande bijgebouw en krijgt een ruime garderobekast. De keuken krijgt een groot keukeneiland, een kastenwand en een schuifpui naar het terras. Tussen de woonkeuken en woonkamer komt een doorzichthaard.

Het dak van het hoofdgebouw wordt bij de nieuwe aanbouw tot op de grond doorgezet. Daardoor is het duidelijk wat er later is bijgebouwd. Aan de andere kant loopt de dakrand door in het dak van de nieuwe terrasoverkapping. De terrasoverkapping wordt ondersteund door een stoere houten kolommen en liggers.

Het metselwerk wordt bekleed met verticale houten delen. Het dak krijgt nieuwe keramische pannen en de bestaande dakkapel wordt met zink bekleed. De kozijnopeningen in de voorgevel worden aangepast en doorsnijden de houten gevel verticaal. Door de verticale lijnen van het hout en de kozijnen oogt de woning ranker.

Meer afbeeldingen

© 2024 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving