Uitbouw gemeentelijk monument Zuidlaren

Plaats: Zuidlaren
Dienst: ontwerp en omgevingsvergunning
Status: omgevingsvergunning juni 2021

De opdrachtgevers willen de keuken van hun monumentale woning graag vergroten. Het idee is de aanbouw grotendeels van zwarte, geïsoleerde slank stalen kozijnen te maken met openslaande deuren naar de tuin. Alleen ter plaatse van de keuken komt een muur tot ruim 2 m hoogte. De bestaande goot wordt als iele dakrand van het platte dak doorgezet. Daarmee is de uitbouw van de serre een transparante uitbreiding die recht doet aan het bijzondere karakter van het pand.

Omdat de begane grondvloer een stuk hoger dan de tuin ligt, komt er een bordes met traptreden van Belgisch hardsteen ter plaatse van de tuindeuren.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2021 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving