Royale nieuwe woning met overdekt terras in Winsum (Groningen)

Plaats: Winsum
Dienst: ontwerp, vergunning, werktekeningen, bouwbegeleiding
Status: eindoplevering september 2020

De opdrachtgevers hebben een kavel in het nieuwbouwplan Munster in Winsum gekocht en WHBi gevraagd de tekeningen voor hun nieuwe woning te maken. Zij willen een royale woning met op de begane grond een ruime tuingerichte woonkamer, een keuken aan de straatzijde, ruime entree, bijkeuken en berging. Aan de tuinzijde komt bovendien een overdekt terras. Op de verdieping komen 3 ruime slaapkamers en een badkamer. Op de zolder komen tenslotte nog 2 kamers.

Omdat het een woning op een hoekperceel betreft, is de zijgevel meer uitstraling gegeven door hier een verhoging in de gevel te maken. De lichtgrijze goot vouwt zich rondom deze verhoging en loopt door in de luifel. De dakrand van het hellende dak heeft een donkerder kleur gekregen zodat die het horizontale lijnenspel met de goot niet verstoort. De steen is genuanceerd bronskleurig met lichtgrijze kozijnen en antraciet gekleurde draaiende delen. De dakpannen zijn strakke vlakke keramische pannen, deels voorzien van zonnecellen.

De woning heeft geen gasaansluiting en is daarom voorzien van een lucht-warmtepomp en ca. 30 m2 zonnecellen. Verder heeft de woning lage temperatuurverwarming, WTW-ventilatie, driedubbele beglazing en zeer goed isolatie.

Meer afbeeldingen

© 2021 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving