Renovatie en verbouw van een woonboerderij Oostindie 24 in Nietap (Drenthe)

Plaats: Nietap
Dienst: ontwerp, uitwerking, bouwbegeleiding
Status: bouw gereed  november 2014

De opdrachtgevers hebben hun oog op een vervallen maar karakteristieke woonboerderij op een royale kavel met stukje bos laten vallen. WHBi is in eerste instantie gevraagd een ontwerp en kostenraming voor de verbouw en renovatie van een vervallen woonboerderij te maken. Met dit ontwerp is vervolgens bij 3 aannemers een offerte opgevraagd. Toen bleek dat de aankoop, renovatie en verbouw financieel haalbaar was, is de woning gekocht en zijn de tekeningen verder uitgewerkt. WHBi heeft geholpen bij de beoordeling van de offertes en zorgt tijdens de verbouwing en renovatie voor de bouwbegeleiding.

Na de verbouwing zit in het schuurgedeelte een woonkamer met vide, een royale keuken, badkamer en ouderslaapkamer, bijkeuken en bovendien een Bed & Breakfast. In het bijgebouw zullen later ook nog 2 Bed & Breakfast ruimten worden gerealiseerd. In het voorhuis komt een nieuw toilet met 2 werkkamers. Op de verdieping komt een entresol en twee slaapkamers. In de ouderslaapkamer en de B&B kamer komt het plafond op circa 4,7 m hoogte.

De woning wordt volledig geïsoleerd en krijgt nieuwe kozijnen met HR++ beglazing. Op de begane grond worden de ruimten verwarmd met vloerverwarming, in de woonkamer komt bovendien een cv-haard en in de B&B een houtkachel. De asbesthoudende dakplaten worden door een gespecialiseerd bedrijf verwijderd. Op het dak komen nieuwe keramische dakpannen.

Meer afbeeldingen

© 2024 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving