Renovatie en uitbreiding bungalow in Veendam

Plaats: Veendam
Status: gereed juni 2019
Dienst: ontwerp en aanvraag omgevingsvergunning

De bewoners willen hun jaren-70 bungalow graag uitbreiden en renoveren. De woning is sterk gedateerd, nagenoeg ongeïsoleerd en heeft weinig zicht op en contact met de royale tuin.

In eerste instantie heeft een interieurarchitect (Hallohuis uit Assen) plattegronden bedacht waarna WHBi is gevraagd dit bouwkundig uit te werken en het exterieur vorm te geven.

De woning heeft aan de achterkant een nieuwe eetkamer met veel licht en uitzicht gekregen. Deze eetkamer heeft een vide en daardoor contact met de televisiehoek op de verdieping. Aan de zijkant is de woning uitgebreid zodat op de begane grond een royale woonkamer is ontstaan met op de verdieping een ruime slaapkamer met inloopkast. De woonkamer heeft grote puien gekregen zodat er zoveel licht binnen komt en er optimaal contact met de tuin is. Verder is er een open keuken met keukeneiland, een werkkamer en bijkeuken op de begane grond. Op de verdieping zijn 2 ruime slaapkamers en een ruime badkamer gemaakt. Aan de voorkant is een dakkapel geplaatst zodat er veel licht in de entreehal en op de overloop komt. Ook zorgt dit voor licht en meer staruimte in de badkamer. De dakkapel is met zink bekleed zodat deze geen onderhoud nodig is. Aan de achterkant is een royale, prominent aanwezige schoorsteen aangebracht met een terrashaard.

De bestaande woning is aan de buitenkant na-geïsoleerd en van steenstrips voorzien. De begane grond vloer is na-geïsoleerd. Het dak is voorzien van nieuwe geïsoleerde dakplaten en zwarte keramische dakpannen. Op de zuidgevel zijn zonnepanelen aangebracht. De woning is voorzien van nieuwe aluminium kozijnen met driedubbele beglazing. Tot slot is er vloerverwarming en een bodem-warmtepomp geïnstalleerd. De woning is nu energieneutraal.

Meer afbeeldingen

© 2020 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving