Ontwerp appartementen Nieuwe Boteringestraat in Groningen

Plaats: Groningen
Dienst: ontwerp
Status: niet uitgevoerd

Op de hoek Nieuwe Boteringestraat en Kleine Appelstraat in Groningen staat een pand die voor kamerbewoning wordt verhuurd. De kamers zijn echter vrij klein en gedateerd. Achter dit pand aan de Kleine Appelstraat staat een kleine woning. De eigenaar wil beide panden slopen en hiervoor in de plaats een nieuw pand bouwen met een extra verdieping waarbij op elke bouwlaag een appartement komt.

Elk appartement krijgt een slaapkamer, keuken, badkamer en woonkamer. Het bovenste appartement krijgt een extra zolderverdieping. Op deze zolderverdieping komt de slaapkamer en een dakterras. De woonkamer van dit appartement is dus een stuk groter.

Aan de buitenkant is het trappenhuis zichtbaar doordat dit donkerbruin metselwerk krijgt en dit metselwerk verder naar voren steekt. Bovendien krijgt deze gevel een puntgevel. De kozijnen in het trappenhuis zijn achter het metselwerk weg gemetseld. De appartementen krijgen een oranjekleurige baksteen met witte kozijnen. Om deze kozijnen worden de dagkanten met Belgisch hardsteen afgewerkt. Op de begane grond krijgen de kozijnen bovendien een omkadering met Belgisch hardsteen om de onderste bouwlaag extra te accentueren. Op de afgeschuinde hoeken krijgen de appartementen een Frans balkon. Om de hoek te accentueren krijgen deze balkons ook een omkadering van Belgisch hardsteen. Het gebouw krijgt tot slot ook nog een trasraam van Belgisch hardsteen. Het dak krijgt mat zwarte keramische dakpannen met een royale witte goot.

Meer afbeeldingen

© 2024 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving