Nieuwe woning aan de Molenweg in Roden

Plaats: Roden
Dienst: omgevingsvergunning, werktekeningen
Status: bouw gestart juni 2021

De opdrachtgevers hebben een woning op een ruime kavel in Roden gekocht. Mede omdat de woning veel scheuren in de gevels heeft en in het dak veel asbest zat is de woning gesloopt.

Plus Peil architecten uit Groningen heeft het schetsontwerp voor de nieuwe woning gemaakt. Vervolgens heeft WHBi opdracht gekregen om dit ontwerp verder uit te werken, de omgevingsvergunning aan te vragen en werktekeningen te maken.

Ter voorkoming van trillingen en overlast van buren moest er trillingsarm worden gefundeerd. Er zijn daarom stalen buispalen toegepast waarbij de eerste twee meter is voorgeboord. Omdat de woning op de rand van een zandrug uit de ijstijd staat, was het bepalen van een paallengte lastig. Door het toepassen van de stalen buispalen was het eenvoudig mogelijk de lengte ter plaatse definitief te bepalen. De paallengte varieert tussen circa 4,5 en 11 meter.

De bovenbouw van de woning bestaat uit stalen spanten en liggers waarop en -tussen houtskeletbouw wanden, vloeren en het dak worden aangebracht. De platte aanbouw bestaat helemaal uit houtskeletbouw. Het hoofdgebouw met zadeldak heeft grotendeels een buitenschil van baksteen met twee forse gemetselde schoorstenen.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2021 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving