Nieuwe vrijstaande woning met berging in watersportdorp Grou

Plaats: Grou
Status: opgeleverd mei 2020
Dienst: ontwerp, omgevingsvergunning, werktekeningen, bouwbegeleiding

Voor een bouwkavel aan de rand van het beschermde dorpsgezicht nabij de passantenhaven en het Pikmeer van Grou is WHBi gevraagd een ontwerp voor een nieuwe woning met schuur te maken. Om de krappe kavel zo optimaal mogelijk te benutten, heeft er diverse keren overleg met de gemeente plaats gevonden. Uiteindelijk is er een resultaat uitgekomen waar de opdrachtgevers erg blij mee zijn. De auto’s mogen nu aan de zijkant van de woning worden geparkeerd zodat zij kunnen genieten van een vrij uitzicht.

De woning wordt aan de buitenkant bekleed met verticale houten delen in een bruine houttint. De kopgevels krijgen een markante vorm door de schoorsteen en de royale gootoverstekken. Deze gootoverstekken zorgen in de zomer voor zonwering. Op de zuid- en westgevel komen bovendien nog schuifluiken. De gevel op de erfgrend wordt van grijze steen zodat hier geen onderhoud nodig is. Op het dak komen zwarte vlakke pannen die deels bestaan uit zonnedakpannen voor de opwekking van elektriciteit.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2020 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving