Nieuwe recreatiewoning Eelderwolde

Plaats: Eelderwolde
Dienst: ontwerp en omgevingsvergunning
Status: ontwerp gereed juni 2021

De opdrachtgevers hebben een perceel grond met een oude stacaravan aan het water gekocht. Voor dit perceel was reeds een omgevingsvergunning voor het bouwen van een nieuwe recreatiewoning verleend. Deze woning vonden de opdrachtgevers echter te groot voor het kleine perceel en had te veel impact op de naastliggende percelen. Zij besloten daarom een nieuw ontwerp te laten maken die meer bij hun smaak, wensen en de perceelgrootte aansluit.

De woning wordt in houtskeletbouw gebouwd zodat de woning kan worden geprefabriceerd en in korte tijd kan worden gebouwd, buiten het hoogseizoen. De overlast voor omwonenden is dan minimaal. Het dak heeft royale overstekken gekregen om opwarming door de zon te voorkomen en de gevel tegen regen wordt beschermd.

De badkamer met sauna komt op de begane grond. In een kleine uitbouw zit de technische ruimte met warmtepomp en ventilatieunit. Het dak van deze uitbouw is als luifel boven de voordeur doorgetrokken. Via een kleine hal met trap naar de verdieping kom je in de keuken en woonkamer. De woonkamer krijgt een royale schuifpui met uitzicht over het water. Op de verdieping komen drie slaapkamers. De hoofdslaapkamer heeft een frans balkon met uitzicht over het water onder het fors overstekende zadeldak.

De houten gevelbekleding van de recreatiewoning krijgt een donkerrode kleur met witte kozijnen en dakrand. Samen met de kleine aanbouw met luifel boven de voordeur krijgt de woning daardoor een Zweedse uitstraling. En dat is precies de bedoeling.

Meer afbeeldingen

© 2021 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving