Nieuwe landelijke woning in Alteveer

Plaats: Alteveer
Dienst: ontwerp
Status: bouw gereed 2019

In Alteveer stond een volledig gedateerd keuterijtje. De nieuwe eigenaren hebben hier een nieuwe woning laten bouwen in de stijl van de huidige woning. De woning mocht dus niet te groot worden en moest een lage gootlijn en niet te hoge nok krijgen.

Op de begane grond bevindt zich een slaapkamer, doucheruimte, bijkeuken woonkamer en keuken. Bij de achterdeur is een terrasoverkapping met robuuste lariks kolommen gemaakt zodat de klompen droog buiten kunnen staan. Op de verdieping bevinden zich twee ruime slaapkamers inclusief bergruimte. De entree heeft een vide waardoor de hal ruimtelijk en licht is. Via royale kozijnen komt veel licht binnen en is een fraai uitzicht op de omgeving. De woning heeft donkerrode stenen met trasraam met deels de gewenste zwarte potdeksel-delen met op het dak mat zwarte keramische pannen en zonnepanelen. Een bodem warmtepomp zorgt voor warm water en verwarming. Omdat de keuken een keramische kookplaat heeft, is er geen gasaansluiting. Door de goede isolatie, warmtepomp en zonnepanelen is de woning energie-neutraal.

De nieuwe woning is op een andere plaats op de kavel gebouwd zodat de huidige woning tijdens de bouw kon worden bewoond. Ook is de woning verder naar voren geplaatst zodat er nu meer achtertuin is en meer privacy. Na realisatie van de nieuwbouw is de bestaande woning omgebouwd tot berging. Voor de verplaatsing van het bouwvlak is een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd.

Het ontwerp wordt door een familielid verder uitgewerkt.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2021 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving