Nieuwe aanbouw Ubbegalaan in Groningen

Plaats: Groningen
Dienst: ontwerp en bouwtekeningen
Status: juli 2023

De huidige woning heeft een aangebouwde serre waarvan de vloer is verzakt. Deze serre is in de zomer erg heet en in de winter koud. Het dak bestaat uit kunststof platen die veel lawaai maken als het regent. Bovendien komt er door de serre minder licht in de eetkamer. De bewoners willen de serre daarom vervangen en deze ruimte bij de woning trekken. De keuken kan daardoor mooi ruim worden met een royaal keukeneiland. De eethoek kan dan naast het keukeneiland bij de achtergevel komen met zicht op de tuin. Voor extra daglicht komt er een grote lichtkoepel boven het keukeneiland.

Om zoninstraling te beperken krijgt de achtergevel een schuin lopend afdak die de woonkeuken omkaderd. In de zomer zal het langer duren voordat de zon in de woonkamer schijnt. Als dat gebeurt, kunnen in de luifel weggewerkte screens opwarming tegen gaan. De omkadering en de nieuwe kozijnen in de achtergevel worden antraciet. Het woongedeelte wordt door omkadering duidelijk afgescheiden van de garage/berging.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2024 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving