Nieuw kantoorpand in Roden

Plaats: Roden
Dienst: ontwerp, omgevingsvergunning
Status: ontwerp maart 2020

Het bedrijf groeit uit zijn jas en heeft behoefte aan een representatief kantoor voor hun huidige bedrijfsruimte. Ook moet er rekening met een toekomstige uitbreiding van de werkplaats worden gehouden. Het kantoor krijgt een ontvangsthal met receptie, kantine, ontvangstruimte voor bezoekers en toiletten op de begane grond. Op de verdieping komen de kantoorruimten, archief en serverruimte. Vanuit deze kantoorruimten is er visueel contact met de werkplaats via laag geplaatste kozijnen.

De voor- en linker zijgevel van het kantoor is in donkerblauw gedacht omdat die kleur ook in het logo voorkomt.  De rechter zijgevel (zuidgevel) en achtergevel zijn in grijze sandwichpanelen gedacht. Aan deze twee kanten zit de huidige werkplaats met de toekomstige uitbreiding.

Het dak en de zuidgevel lopen een stuk door en krijgen zonwerende lamellen. Dit overstekende dak en de doorlopende zuidgevel omvatten het gebouw met de blauwe gevels.

De entree wordt verdiept aangebracht zodat hier een overdekt deel ontstaat. Dit verdiepte deel krijgt bovendien een grijze omkadering en grijze gevels zodat de entree duidelijk herkenbaar is.

Vergelijkbare projecten

Meer afbeeldingen

Vergelijkbare projecten

© 2020 Willem Haarsma Bouwidee , No nonsense ontwerp- en tekenbureau
Vormgeving: Tieme Dekker Grafische vormgeving