Schetsen

Foto ontwerpschets nieuwe woning Andijk

ontwerpschets nieuwe woning Andijk

Voor opdrachtgevers in Andijk is in eerste instantie een handmatige schets gemaakt. Deze schets is later met een 3d-tekenprogramma uitgewerkt en vervolgens een omgevingsvergunning aangevraagd en gekregen.

Plaats: Andijk / Status: ontwerp 2014 / Dienst:

Schetsen

schets nieuw bijgebouw in Woubrugge

Voor een opdrachtgever in Woubrugge is een schets voor een nieuw bijgebouw met rieten kap gemaakt. De entree van de woning gaat onder het bijgebouw door. Het gebouw is zo ook de toegangspoort tot het perceel.

Plaats: Woubrugge / Status: ontwerp 2016 / Dienst: ontwerp

Schetsen

ontwerp voor nieuw bijgebouw in Steenbergen (Drenthe)

De opdrachtgever wil graag het bestaande bijgebouw vervangen door een nieuw, moderner vormgegeven bijgebouw. In het bijgebouw moet plaats zijn voor 3 auto's, fietsen en een entree met trap naar de verdieping waar eventueel een kantoor kan komen. Omdat het een bijgebouw bij een boerderij is, heeft de entree de vorm van een stookhuije gekregen.

Plaats: Steenbergen / Status: ontwerp 2015 / Dienst: ontwerp

Schetsen

uitbreiding zorgappartementen Joyce-House Smilde

Een voormalige kerk in Smilde wordt verbouwd tot een zorgcomplex waar jongeren en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking kunnen wonen. Ook wordt er dagbesteding aangeboden en is er plaats voor logeren. Voor uitbreiding en aanpassing van de reeds gemaakte plannen is WHBi gevraagd en ontwerpschets te maken. De uitbreiding moest een duurzame en warme uitstraling krijgen met hout en eiken gebinten. Naar aanleiding van deze schets is opdracht gegeven de plannen verder uit te werken.

Plaats: Smilde / Status: ontwerp november 2015 / Dienst: ontwerp en uitwerking

Schetsen

ontwerp uitbreiding kerk in Roderesch

Het aantal leden van de Evangelsche gemeente in Rodersch groeit flink waardoor de kerk 4 jaar na de laatste uitbreiding weer te klein is geworden. Als praatplaatje met de gemeente Noordenveld is mij gevraagd een ontwerpschets te maken voor een kerkzaal met 400 zitplaatsen. Deze nieuwe kerkzaal komt achter het huidige gebouw te staan. De huidige kerkzaal wordt dan koffie- en vergaderzaal. In de huidige koffiezaal is dan plaats voor extra zondagschoolruimten. Een bestaande zondagschoolruimte wordt de nieuwe entree met garderobe en extra toiletten.

Plaats: Roderesch / Status: ontwerp december 2015 / Dienst: ontwerp

Schetsen

Vergroten woning en nieuwe berging en overdekt terras in Uddel

Omdat de woning in Uddel is vrij klein is, willen de opdrachtgevers de woning vergroten. Ook willen zij graag een nieuwe berging bij de woning bouwen. De woning moet op de begane grond een bijkeuken, berging en ruime woonkamer met nieuwe entree en trap naar boven erbij krijgen. De bestaande woning wordt dan een woonkeuken. Op de verdieping willen de opdrachtgevers graag 2 extra slaapkamers met een badkamer realiseren. De bestaande kleine kamer wordt een inloopkast.

De gevels van de bestaande woning zijn ongeïsoleerd. Deze gevels worden daarom aan de buitenzijde nageïsoleerd en gestuct. De gevels van de uitbreiding krijgen geïsoleerde spouwmuren die aan de buitenkant gestuct worden zodat de uitbreiding één geheel wordt met de bestaande woning. Om de woning meer uitstraling te geven, komt er op het dak riet. Om de verhouding van de woning met hoge goot goed te krijgen, wordt het riet op de gevel een stuk doorgezet. Het bovenste deel van het uitgebouwde trappenhuis krijgt gepotdekselde zwarte delen.

Het bijgebouw krijgt gevels van zwarte potdekseldelen en een rieten dak. Ook hierbij is het riet een stukje op de gevel doorgezet.

Plaats: Uddel / Status: ontwerp februari 2016 / Dienst: ontwerp en aanvraag omgevingsvergunning

Schetsen

Verbouw van bedrijfspand tot schuurwoning in Winsum

De voormalige stallingsruimte voor vuilniswagens van de gemeente Winsum wil de huidige eigenaar verbouwen tot een schuurwoning met bedrijfsruimte. De bestaande fundering, betonvloer en buitengevels zullen worden hergebruikt, het zadeldak wordt vernieuwd en verhoogd. Aan de buitenzijde van de gevels komen zwarte potdekseldelen zoals dit in de omgeving bij botenloodsen en dergelijke meer voor komt. De bestaande metselwerk gevels zullen aan de binnenijde worden nageïsoleerd. De constructie waar het nieuwe dak en de nieuwe verdiepingsvloer op komt, wordt van eiken gebinten gemaakt. Het nieuwe dak en de gevels wordt goed geïsoleerd. Op de bestaande betonvloer komt isolatie met een afwerkvloer voorzien van vloerverwarming.

In de woonkamer komen grote puien voor maximaal uitzicht over het water en voor veel daglicht. Het dak krijgt een fors overstek met op de verdieping een groot balkon. Onder het balkon ontstaat een overdekt terras. Om het grote dakvlak te breken loopt de entree visueel in het dak door hier een daklicht aan te brengen. Hierdoor komt er via de vide boven de trap veel licht in de hal en is de hal mooi ruimtelijk.

In eerste instantie is er een handmatige schets gemaakt. Op basis van deze schets heeft de gemeente inmiddels goedkeuring voor de plannen gegeven.

Plaats: Winsum (Groningen) / Status: schetsontwerp gereed maart 2016 / Dienst: ontwerp en omgevingsvergunning

Schetsen

schetsen voor extra woningen op boerenerf omgeving Lopik

De opdrachtgevers willen op hun erf graag 2 extra woningen bouwen en de bestaande woonboerderij in 2 woningen splitsen. De gemeente heeft al aangegeven dat zij daar aan mee willen werken. Zij hebben WHBi gevraagd de eerste ontwerpschetsen te maken. Het is de bedoeling het erf zo open en natuurlijk mogelijk te laten zodat toekomstige bewoners in de natuur zullen wonen en een fraai uitzicht krijgen. Er moest daarbij rekening worden gehouden met een duiker, ondergrondse hoogspanningskabel en gasleiding die over het erf lopen.

Er is voor deze opdracht een nieuwe situatietekening met perceelindeling geschetst. De bestaande bomen en sloten zijn daarbij zo veel als mogelijk gehandhaafd. Er is centraal een gezamenlijk erf met gezamenlijke berging/stalling (bestaande schuur) en een nieuwe hooiberg. De oude hooiberg verkeerd in erg slechte staat. De nieuwe hooiberg is wat verder van de boerderij geplaatst om meer ruimte te maken voor het gezamenlijke erf. Deze hooiberg is bedoeld als overkapping voor een gezamenlijk terras. De nieuwe woningen moeten ondergeschikt zijn aan het bestaande hoofdgebouw. Deze woningen zijn daarom als schuurwoning bedacht. Voor inrichting van het erf en de schuurwoning is een fotoblad met sfeerbeelden gemaakt. Tot slot is er een ontwerpschets voor een schuurwoning gemaakt.

Plaats: Lopik / Status: ontwerp juli 2016 / Dienst: schetsontwerp

Schetsen

Ontwerp nieuwe schuurwoning in Baarn

De opdrachtgevers hebben plannen om op een perceel in Baarn een schuurwoning te bouwen. De schuurwoning willen ze graag met eiken gebinten bouwen. De schuurwoning krijgt een zinken dak en gevels met eiken betimmering op een plint van natuursteen. Bij de voordeur komt een muur met natuursteen om de ingang een extra accent te geven. Voor veel daglicht komen er grote puien in de gevels. Aan één kant van de woning is een veranda bedacht met terplaatse van de puien een dak van lamellen zodat hier nog voldoende daglicht binnen komt. Bij de andere grote puien zijn schuifluiken met lamellen bedacht. In de woning komt een royale vide met dakramen voor extra daglicht en zicht op de fraaie eiken gebinten en spantconstructies.

Plaats: Baarn / Status: schetsontwerp september 2016 / Dienst: verkennend schetsontwerp

Schetsen

ontwerpschets verbouw en uitbreiding woonboerderij Peize

De nieuwe bewoners van een woonboerderij in het buitengebied van Peize willen hun woonboerderij verbouwen. De woonboerderij is erg onpraktisch ingedeeld met veel onbenutte ruimte, heeft wienig uitzicht op de omgeving en is te donker. Ook heeft de boerderij een erg lage goot waardoor er weinig staruimte is.

Door als het ware een doos door de bioerderij te schuiven, zoals op de ontwerpschets weergegeven, ontstaat er aan de voor- en achterkant van de woning volop licht en uitzicht om van de omgeving te kunnen genieten. Bovendien ontstaat er veel meer staruimte.

Plaats: Peize / Status: ontwerp september 2018 / Dienst: ontwerp en omgevingsvergunning